VERDENS TV

NU FÅR DU NEMMERE VED AT FØLGE MED I TV FRA DANMARKS NABOLANDE

De hjemlige seere får nu nemmere ved at følge med i tv fra Danmarks nabolande. De danske undertekster vil være at finde på udsendelser fra ARD, ZDF, SVT1, SVT2 og NRK1 fra hhv. Tyskland, Sverige og Norge. Alle fem kanaler er såkaldte public service kanaler som DR herhjemme og er blandt de største og mest populære tv-kanaler i deres hjemlande.

Bag initiativet står bl.a. FDA (Forenede Danske Antenneanlæg), rettighedsorganisationen Copydan og YouSee, som har været drivkraften bag initiativet. De dansktekstede nabolandskanaler distribueres til ca. 1,65 mio. husstande med kabel-tv.
Det er planen, at der tekstes op til 20 timers tv ugentligt på hver af de fem kanaler. Der vil normalt kun være danske undertekster på kanalernes egenproduktioner inden for primært kultur, samfund, underholdning, videnskab, økonomi og erhverv.

Antallet af timer, der tekstes vil akkumulere over tid. Underteksterne vil automatisk være slået til (hvis du ikke har ændret på indstillingen på fjernsynet). Det vil være muligt at slå undertekster fra, hvis programmet vises digitalt og det er en DVB-undertekst.

Hvilke kanaler, der sender hvordan, kan ses på www.verdenstv.dk og her vil den blive opdateret løbende, hvis der kommer ændringer.
BIERSTED ANTENNEFORENING-MICHELSENSVEJ 6, BIERSTED, 9440 AABYBRO - TLF: 2420 9925 - EMAIL: FORMAND@BIERSTEDAF.DK