BREV FRA YOUSEE OM NYE PARTNERSKABER

28. august 2019

NYE PARTNERSKABER 

Danskernes medievaner er under hastig forandring. Vi ser mindre flow tv til fordel for streamingtjenester og ønsker i stigende grad mulighed for at kombinere tv og streaming i vores tv-pakker. Det stiller krav til YouSee, som i dag kan løfte sløret for tre nye partnerskaber, der skal sikre en endnu bedre kundeoplevelse og fremtidssikre YouSee's tv- og streamingprodukter.

"Fremtidens forbrugere kræver fleksibilitet og kvalitetsindhold, som de kan tilgå, når og hvor de har lyst. Det vil vi give dem. I 2018 tog vi et stort skridt mod mere valgfrihed ved at introducere streamingtjenester i Bland Selv og har desuden taget et kæmpe skridt ind på indholdsmarkedet med Xee, Premier League og masser af danskproduceret indhold. Fremtidens tv- og streamingmarked kræver nye modeller for samarbejde. Derfor er jeg stolt over i dag at præsentere tre nye strategiske partnerskaber med henholdsvis TV 2, Nordisk Film og C More," siger Jacob Mortensen, direktør for YouSee. 

Mere valgfrihed og premiere på de største danske film

Stadig flere tv-kunder hos YouSee vælger at blande tv og streaming. Derfor har det længe været et ønske at gøre Bland Selv til et endnu stærkere produkt. De nye partnerskaber skal sikre yderligere valgfrihed og endnu mere stærkt indhold til YouSee's tv- og streamingkunder.

"Vi styrker i dag vores partnerskab med TV 2, og i begyndelsen af det nye år kan vi tilføje både TV 2 PLAY – en af danskernes foretrukne streamingtjenester - samt TV 2´s nye satsning, TV 2 SPORT X, til Bland Selv," fortæller Jacob Mortensen.

De nye partnerskaber indebærer også, at YouSee's kunder får adgang til både de største danske premierefilm samt ny dansk fiktion. Sammen med TV 2 vil YouSee investere i og producere nyt dansk indhold til både YouSee's og TV 2 PLAYs kunder, og med det nye samarbejde med Nordisk Film bliver YouSee til hjemstedet for dansk film. YouSee's kunder får nemlig eksklusiv adgang til - som de første - at streame store danske premierefilm som Marco-effekten, den kommende filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q-univers.

"De tre nye partnerskaber er en markant investering i fremtidens fleksible tv- og streamingprodukt, og vi gør alt dette med ét enkelt formål. Vi vil give vores kunder endnu mere valgfrihed og ny spændende underholdning," siger Jacob Mortensen.

Ændringer i de faste tv-pakker

De ændrede medievaner hos danskerne betyder også, at YouSee i fremtiden vil satse endnu mere på Bland Selv for at give tv-kunderne større fleksibilitet samt på at tilbyde mere af det kvalitetsindhold, som danskerne efterspørger. Derfor har YouSee set de faste tv-pakker efter i sømmene og besluttet at skrue på dem, så de i højere grad afspejler kundernes faktiske medieforbrug. I Grundpakken erstattes Kanal 5 af TV 2 Charlie, som er en mere efterspurgt og set kanal. I Mellempakken øges bredden af sportsudbuddet, mens Fuldpakken bliver opgraderet til en stærk film- og seriepakke, der tilgodeser både flow og streaming. YouSee ønsker fortsat at tilbyde de tv-kanaler fra Discovery Networks, der erstattes af andet indhold i de faste pakker, i Bland Selv.

"Vores vigtigste opgave er at give kunderne mulighed for at vælge lige præcis det indhold, som de foretrækker. I et marked under hastig forandring er det derfor afgørende, at vi giver magten tilbage til forbrugerne. Det kræver stadig mere fleksible produkter. Vi ønsker fortsat at tilbyde Discovery Networks' tv-kanaler som en del af Bland Selv, så vores kunder kan vælge lige præcis de tv-kanaler, som de ønsker, i deres tv-pakke," siger Jacob Mortensen. 

Ændringerne i de faste tv-pakker (YouSee's regionsudbud) træder i kraft den 1. januar, og alle kunder med et direkte regningsforhold til os, vil modtage information om, hvad det betyder for deres tv-pakke.

Ny rundspørge: Danskerne vil have valgfrihed og dansk indhold.

En dugfrisk undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for YouSee, viser, at valgfrihed er vigtig for danskerne, når de skal sammensætte en tv- og streamingpakke. Her svarer 89 pct. af danskerne, at de gerne vil kunne vælge frit mellem tv-kanaler og streamingtjenester, mens 87 pct. gerne vil kunne udskifte tv-kanaler og streamingtjenester, når det passer dem.

Samme undersøgelse viser også, at dansk indhold er vigtigt for danskerne. 89 pct. mener nemlig, at det for dem vil være vigtigt eller meget vigtigt at kunne vælge dansk indhold, hvis de i morgen skal sammensætte en ny underholdningspakke med tv, film og serier.  

Wilkes undersøgelse er en national repræsentativ undersøgelse baseret på 1028 interviews med danskere over 18 år. Data er indsamlet 11.-16. september 2019

Fakta om de tre nye partnerskaber

  Mange års godt samarbejde mellem TV 2 og YouSee udbygges nu med et strategisk partnerskab, der giver endnu flere danskere adgang til indhold fra TV 2, når TV 2 PLAY og den nye sportskanal TV 2 SPORT X bliver en del af YouSee's fleksible tv-produkt, Bland Selv. YouSee og TV 2 har som en nyskabende del af aftalen besluttet at gå sammen om at producere danske tv-serier, der vil kunne tilgås eksklusivt af YouSee's og TV 2 PLAYs kunder. 
    
  Den nye aftale med Nordisk Film betyder, at YouSee bliver hjemsted for danske film, idet YouSee's kunder som de første i Danmark vil kunne streame store danske premierefilm som Marco-effekten.  Aftalen betyder også, at YouSee's tv- og streamingkunder får mulighed for at streame en række udenlandske premierefilm som Bios og 1917. 
    
  Streamingtjenesten C More har i mange år været en del af YouSee's indholdstilbud, og nu udvider den danske tv-distributør distributionssamarbejdet med C More. Det er også en del af fremtidsplanerne, at YouSee og C More sammen vil foretage fælles indkøb for hermed at skabe et endnu mere attraktivt film- og serieudbud til YouSee's kunder.
BIERSTED ANTENNEFORENING-MICHELSENSVEJ 6, BIERSTED, 9440 AABYBRO - TLF: 2420 9925 - EMAIL: FORMAND@BIERSTEDAF.DK